Eetgedrag

Iedereen weet iets over voeding en u bent de expert op het gebied van uw eigen voeding, leefstijl en beweging. Afvallen lijkt simpel, gewoon een dieet volgen, maar na een bepaalde periode lukt het vaak niet meer en kunt u het bereikte resultaat niet vasthouden. Een goed dieet is een voedingsadvies op maat, aangepast aan uw situatie en voor de lange termijn vol te houden. De diëtist kijkt met u mee naar de knelpunten in uw voeding en uw persoonlijke situatie zoals gezinssamenstelling, werktijden, sociale verplichtingen, maar ook naar de beweging en eetgedrag. Dit kan emotioneel eetgedrag zijn of ‘zien eten doet eten’. Het doel is een nieuwe leefstijl die in uw situatie inpasbaar is en zo op lange termijn volgehouden kan worden. Op die manier kunt u uw bereikte gewicht ook vasthouden.

Yvonne gebruikt gesprekstechnieken als motivational interviewing en cognitieve gedragstherapie. Motivational interviewing gaat uit van uw motivatie en uw eigen kracht. Uw hulpvraag is het startpunt voor de behandeling. Als uw eetgedrag een knelpunt is, kan Yvonne gebruik maken van een gedeelte van cognitieve gedragstherapie om onrealistische gedachten, die problematisch (eet)gedrag veroorzaken, te leren herkennen en deze in de behandeling mee te nemen.

Op zoek naar een professionele diëtist in Lichtenvoorde en Groenlo? Als geboren en getogen Achterhoekse werkt Yvonne samen aan het bereiken van jouw doel. Met een specifiek voor jou effectief voedingsplan bij medische problemen, afvallen, aankomen en het veranderen van je beweegstijl. Daarnaast coacht zij bij het vasthouden van nieuw gedrag op de lange termijn.

Meer informatie of afspraak maken? Bel of mail.